Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΩΡΕΣ ~ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑΜέχρι το 1990 στην Ελλάδα κανείς δεν μιλούσε για ορθόδοξες συμμαχίες και ορθόδοξους λαούς-  ακόμα και τους σέρβους, γιουγκοσλάβους τους λέγαμε, καθώς δεν τους ξεχωρίζαμε από τους άλλους λαούς εκείνης της τότε χώρας.
Μετά την διπλωματική ήττα της χώρας μας στο Μακεδονικό Ζήτημα , άρχισαν να μας εμφανίζουν σιγά- σιγά τους σέρβους. Οι πιο φανατικοί χριστιανοί έβλεπαν ορθόδοξα τόξα και συμμαχίες που,  έστω για αρχή θα μας βοηθούσαν να κάνουμε μια μπουκιά τα σκόπια και να τα εξαφανίζαμε από το χάρτη.

Έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια -μια γενιά δηλαδή από τότε που άρχισε η... ορθόδοξη σταυροφορία. Και σήμερα, η μόνη 'σοβαρή' συμμαχία μεταξύ των ορθόδοξων λαών είναι αυτή των  χουλιγκάνων που αλληλομαχαιρώνονται στα γήπεδα- μέχρι εκεί πάει η 'ορθόδοξη συμμαχία.'

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι  βυζαντινοί άφησαν τους σλάβους να κατέβουν μέχρι  εκεί που είναι σήμερα. Μετά τους πρώτους εκχριστιανισμούς των βούλγαρων, θεώρησαν πως θα φυλάνε έτσι τα βόρεια σύνορα της αυτοκρατορίας.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις ορθόδοξες χώρες, να δούμε πόσο  φιλικές ήταν απέναντι στην Ελλάδα στο παρελθόν.

1. σερβία. Για πολλά χρόνια, θεωρείται το 'καλό μας αδερφάκι'. Ο ρωμιός  βέβαια ξέχασε πως οι ορθόδοξοι σέρβοι πρώτοι έτρεξαν να αναγνωρίσουν τα σκόπια ως 'μακεδονία'.Οι  ρωμιοσταυροφόροι το έκαναν  γαργάρα, βέβαια, τότε και έτρεχαν να σαμποτάρουν την δανία στα σούπερ μάρκετ μιας και αυτή η ΄χώρα αναγνώρισε τα σκόπια ως  'μακεδονια'.

2.  ρωσία. Η χώρα του πούτιν, των τηλεθεατών και της βιβλιοτηλεθέασης των ρωμιοσταυροφόρων.   Αυτούς ο ραγιάς τους είχε για ξυπόλυτους και πεινάλες, μέχρι που είδαν τον πούτιν  να κάνει το σταυρό του. Οι Έλληνες ανακάλυψαν  προφητείες και πυρηνικούς πολέμους που θα κανουν οι ρώσοι για παρτι μας, αφού όμως πρώτα σηκώθηκαν οι ρωμιοσταυροφόροι από καναπέδες, καρέκλες και αγόρασαν τα πακέτα βιβλίων με τις φονικές προφητείες.
Αυτό που είναι όμως η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι από το 1770 περιμένουν στα Σφακιά της  Κρήτης  τους ρώσους να βοηθήσουν,όπως και στη Μάνη. Τα Ορλωφικά το μαρτυρούν αυτό.
Οι ρώσοι πρώτοι αναγνώρισαν τον κεμάλ ατατούρκ και το κράτος του. Ρώσοι ήταν και αυτοί που έσφαζαν τους Πόντιους επί κομμουνισμού.  Αναγνώρισαν και αυτοί τα σκόπια ως 'μακεδονία' . Σε μεγάλα εθνικά θέματα η στρατηγική της ρωσίας δεν συμβαδίζει με την δικιά μας, όπως π.χ. στο θέμα της ΑΟΖ και των 12 μιλίων. Τέλος, τα ορθόδοξα 'αδέρφια'  πούλησαν οπλικά συστήματα στους τούρκους, όπως και  κάτι ελικόπτερα...

3. Η ουκρανία, που βιώνει την 'αγάπη' της επίσης ορθόδοξης ρωσίας.
4. Η ρουμανία, που διεκδικεί τους  βλαχόφωνους Έλληνες.

5. Η βουλγαρία, που πάντα ποθούσε έξοδο στο Αιγαίο  και ονειρεύεται την Συνθήκη του Αγ. στέφανου το  1878.
6. Τα σκόπια. Οι σέρβοι που μεταλλάχτηκαν σε απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου, διεκδικούν  το όνομα της Μακεδονίας και Ελληνικά εδάφη- ακριβώς σαν τους βούλγαρους.

Υπάρχουν και  άραβες ορθόδοξοι στο λίβανο και στη συρία.  Ήταν ακρίτες του βυζαντίου που πρόδωσαν την αυτοκρατορία μόλις πήγαν οι άραβες και τους υποσχέθηκαν ότι δεν θα τους πειράξουν αν πετάξουν τα όπλα- έτσι και έγινε.
Ορθόδοξοι είναι οι τσιγγάνοι, όπως και οι αιθίοπες.

Δεν υπάρχει συμμαχία, ούτε αλληλεγγύη με αυτές τις χώρες.
200.000 ορθόδοξοι δεν έστειλαν ίχνος προμήθειες στους σύριους ορθόδοξους που σφάζονται από τους τζιχαντιστές- κι εσύ περιμένεις πως θα στείλουν μια μέρα στρατό να πολεμήσει για μας;

Ξύπνα, ρωμιέ.... ξύπνα.