Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΕΣΜΑ


1170 είναι ο αριθμός των χωριών που κατέστρεψαν στη χώρα μας οι γερμανοί  την περίοδο 1941-1944.  Τόσες καταστροφές και αίμα σε 4 χρόνια ούτε οι τούρκοι δεν έκαμαν- η οικονομία μας ισοπεδώθηκε από τις τότε ζημιές και η χώρα μας έχει ακόμα τα τραύματα εκείνου του πολέμου.
Τα χρόνια πέρασαν, μα τα χαλάσματα από τα καμμένα σπίτια στέκουν ακόμα σε κείνα τα χωριά και μαρτυρούν  τις βαρβαρότητες των γερμανών -  γερασμένες ψυχές, παιδιά μικρά τότε που μεγάλωσαν χωρίς πατέρα ή μάνα, γιατί τους έχασαν στην κατοχή.
 Διηγούνται  πώς χάσανε τους δικούς τους- άλλους τους σκότωσαν, άλλους τους πήραν για τα στρατόπεδα της γερμανίας.  Περιγράφουν την πείνα, την ταλαιπωρία και τις καταστροφές που έζησαν,με  δάκρυα στα μάτια, σαν όλα αυτά να συνέβησαν χτες.


Τους  γερμανούς τους γνωρίσαμε και τους μάθαμε καλά.
Δειλοί είναι όλοι τους- οι δήθεν εκλεκτοί στρατιώτες νικήθηκαν παντού  από τους Έλληνες αντάρτες. Ήμασταν λιγότεροι, αυτοί είχαν  καλύτερο οπλισμό, αλλά τους γονατίσαμε, τους ταπεινώσαμε και από μίσος στράφηκαν στον άμαχο πληθυσμό.


Και σήμερα ξανάρθανε  με.. άλλους τρόπους.
 Έχουν για δική τους κυβέρνηση την  εκάστοτε δική μας, όπως γινόταν στην κατοχή. Η  ελληνική κυβέρνηση είναι στα χαρτιά μόνο. Και αυτό που θέλουν είναι να μας καταστρέψουν και το ξεκίνησαν καλά, όπως και τότε.
Λεφτά αυτοί έχουν- δεν  έχουν ανάγκη τα λεφτά μας. Τα σπίτια μας θέλουν και τα εδάφη μας , αποικίες ονειρεύονται και να μας έχουν σκλάβους γιατί τάχα 'τους χρωστάμε'... Αλήθεια ποιος χρωστάει σε ποιον;;
Οι μνήμες είναι ζωντανές. Οι πληγές ακόμα ανοιχτές.  Ακόμα στάζει  στους βράχους και στα χαράκια το αίμα των ανταρτών μας.  Τα λιόφυτα ακόμα είναι ποτισμένα  από το αίμα των γυναικών και των παιδιών, θύματα των εκτελέσεων.
Ακόμα καίει η στάχτη στα χωριά τα μπαρουροκαπνισμένα.
Ακόμα δε στεγνώσανε τα δάκρυα από τις ανθρώπινες απώλειες - πάνω από 25 000 στρατιώτες μας  χάθηκαν στις μάχες.
Πάνω από 500.000 είναι οι άμαχοι που  χάθηκαν από πείνα αρρώστιες και εκτελέσεις.
Ανυπολόγιστες υλικές ζημιές σε πόλεις, χωριά, σταθμούς και λιμάνια που οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση τις οικονομίας.

Και σήμερα ζητάνε και τα ρέστα;
Εθνική κυριαρχία, λιμάνια,τραίνα, αεροδρόμια.
ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ.
 Προδοθήκαμε από κόμματα, ηγεσίες και πατριδοκάπηλους καρεκλοκένταυρους.
Ώρα να αντισταθούμε στους νέους κατακτητές, γιατί οι καιροί το επιβάλλουν.
Αν δεν αντισταθούμε σήμερα, θα είμαστε οι τελευταίοι  των Ελλήνων της Ιστορίας , και θα το κάνουμε σύντομα.
 Το έχει  η μοίρα μας και το πεπρωμένο να πολεμάμε με θεριά.
Το ξανακάναμε  πολλές φορές, μας έριξαν κάτω αλλά σηκωθήκαμε και τους  πατήσαμε κάτω.
Γκρεμίσαμε μια οθωμανική αυτοκρατορία με χιλιάδες στρατό που φέρνανε οι σουλτάνοι  για να μας   σταματήσουν.
Μια χούφτα άνθρωποι πάντα έβαζε τη σπίθα- και την έβαλε πολλές φορές, μέχρι να ξεσηκωθούν κι οι άλλοι.  Χαϊνηδες, κλέφτες, αρματολοί και οπλαρχηγοί  βάζανε την σπίθα  και άναβαν τη Φωτιά.
Έτσι θα γίνει και στις μέρες μας.
Θα μπούνε σπίθες και θα ανάψει φωτιά- και  ίσως και δεύτερη.
Τότε αυτοί θα κάνουν το λάθος και θα δώσουν την ΑΦΟΡΜΗ- και ο Έλληνας θέλει πάντα μια αφορμή.  Και τότε είναι ικανός να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και θα το κάνει.